Zanima Vas implanti?

Zubni implanti predstavljaju zamenu za izgubljeni zub. Ugrađuju se u kost i vremenom srastaju sa kosti. Izrađeni su od titanijuma i sastoje se od tri dela (implanta, abatmenta, tj. suprastrukture i krunice na implantu).

Sama procedura je bezbolna i radi se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje implanta neophodno je za sedam dana skinuti konce. U nekim slučajevima se stavljaju resorptivni konci koji sami otpadaju.

Nakon ugradnje implantata čekamo oko tri meseca da se stvori dobra veza implanta i kosti. Nakon toga postavljamo suprastrukturu i krunicu.

Implanti su idealno rešenje kada Vam nedostaje jedan zub. Na taj način izbegavate brušenje susednih zuba.

Takođe, implanti su idealno rešenje kada Vam nedostaju zubi koji bi bili nosači fiksnog rada tj. mosta. Često su to unilateralne i bilateralne krezubosti ili pak totalna bezubnost. U tim slučajevima umesto proteza Vi možete dobiti fiksni protetički rad ugradnjom zubnih implantata koji će Vam obezbediti maksimalan komfor u ustima.

Bitno je napomenuti da pre samog postupka ugradnje treba da se uradi RTG analiza kosti. Mi uglavnom praktikujemo analizu 3D snimka regije u koju se ugrađuje implant. Na taj način naši stomatolozi utvđuju da li je potrebna neka dodatna priprema (ugradnja veštačke kosti i membrane ili eventaulno sinus lift).

Izuzetno je bitno dobro održavanje oralne higijene zuba i usta nakon ugradnje implantata.

Šta od nas dobijate i šta možete da očekujete?

Naša ordinacija radi isključivo sa najkvalitetnijim implantima:

  • Straumann (Made in Switzerland) globalni lider za implante, restorativnu i regenerativnu stomatologiju
  • Implant Direct (Swiss-USA company) one of the fastest growing major dental implant companies

Oba proizvođača nude doživotnu garanciju u slučaju pucanja implanta, a od naše ordinacije dobijate garanciju u trajanju od 10 godina na vezu implanta i kosti.

Važno je napomenuti da je redovna stomatološka kontrola implantata obavezna na svakih šest meseci i obavezan uslov za garanciju.

Ukoliko se vrši redovno održavanje oralne higijene, implanti bi trebalo da traju doživotno.

Kada je reč o krunicama na implantima, naša ordinacija Vam garantuje vrhunski kvalitet. Krunice izrađujemo isključivo od najkvalitetnijih materijala.

Zakažite besplatan pregled

+381 64 175 91 41
[email protected]
Dimitrija Tucovića 2, Novi Sad